Kiwanis_schenkt_pony

Pony geschonken aan manege voor kinderen met een beperking

Kiwanis Hilversum-Baarn, Laren en Het Gooi

Aan Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland is dinsdag 23 oktober een nieuwe pony overhandigd. De pony met de naam Lady is geschikt om bereden te worden door kinderen met een beperking. Voorzitter Marjolein Koolhof van Kiwanis Het Gooi gaf met veel plezier de pony aan bedrijfsleidster Ellen Barneveld, die er heel blij mee is voor de kinderen die paardrijden bij hun sportclub.   

Rustige pony
Het duurde wel even voordat de 12-jarige pony Lady was gevonden. Voor kinderen met een beperking is het belangrijk dat het een rustige pony is die geen kuren vertoont. Ook moet Lady er tegen kunnen dat er beweeglijke kinderen op haar rug zitten. Belangrijk is verder dat haar berijders niet angstig van haar worden tijdens het rijden. Paardrijden kan een positieve therapeutische werking hebben op kinderen met een beperking. 

Speciaal zadel
Kiwanis clubs Laren, Hilversum-Baarn en Het Gooi hebben het geld opgehaald met de wijnproeverij die zij twee keer per jaar organiseren. Van de gift kon ook nog een speciaal zadel voor Lady worden aangeschaft.

/imagecache/lg/uploads/2023/10/pony-kiwanis-1.jpg

 

Wijnproeverij in november
Binnenkort is er weer een wijnproeverij voor het goede doel. Kom langs op zaterdag 25 november vanaf 14 uur bij de oude Johanneskerk in het centrum van Laren.

Deel deze post